Minister herhaalt: prijs tachograafkaarten moet omlaag

evofenedex: snel overleg nodig om tarieven per 1 januari te verlagen

17-10-2019  De prijs van een tachograafkaart in Nederland moet volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) omlaag. Dat zei de bewindsvrouw in antwoord op vragen van de Tweede Kamerleden Chris Stoffer (SGP) en Remco Dijkstra (VVD) tijdens het debat over de begroting van het ministerie voor 2020. Daarmee herhaalde ze haar eerdere uitspraak over de prijs van de tachograafkaart, die met 100 euro in Nederland ver boven het Europese gemiddelde van 59 euro ligt.

De verstrekker van de tachograafkaart, het Kiwa, liet eerder in een tariefvoorstel richting het ministerie weten de prijs juist met één euro te willen verhogen. evofenedex wil snel met het ministerie om tafel om deze al jaren oplopende kostenpost voor handels- en productiebedrijven met eigen vrachtauto’s naar een acceptabel niveau te verlagen.

Motie uit 2014

evofenedex, TLN, KNV, VERN, Rai Vereniging en Bovag stellen al langer de dat de prijzen van tachograafkaarten in Nederland veel hoger zijn dan in omliggende EU lidstaten. Ook de Tweede Kamer sprak in 2014 via een motie al unaniem uit dat de tarieven van de tachograafkaarten omlaag moeten gaan. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Om de tarieven te verlagen wil het ministerie een nieuw tariefstelsel introduceren. Dit stelsel is ook al in 2016 aangekondigd, maar tot op heden niet openbaar gemaakt. De minister geeft aan dit nu zo snel mogelijk aan de betrokken organisaties te willen voorleggen. Graag bespreekt evofenedex dit nieuwe stelsel zo snel mogelijk, zodat de tarieven voor tachograafkaarten per 1 januari 2020 omlaag kunnen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder