18-10-2013  Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil de bereikbaarheid ten noorden van Amsterdam verbeteren. Zij wil daartoe een planstudie laten uitvoeren naar de aanleg van een snelweg met twee keer twee rijstroken die de A8 met de A9 moet verbinden. Dat maakte zij gisteren bekend. EVO, TLN, Bouwend Nederland en VNO-NCW vinden het verstandig dat er wordt geïnvesteerd in de A7, A8 en A9. Dit stellen zij in een eerste reactie op de plannen van minister Schultz.

Doorstroming

De minister kondigde ook een MIRT-onderzoek (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) aan naar de verbetering van de doorstroming op de A9. Ook wordt er gekeken naar een betere doorstroming op de A7 en de A8. De doorstroming op het knooppunt Coenplein, die de A10 met de A8 verbindt, en het knooppunt Zaandam, worden ook onderzocht.

Creatieve oplossingen

EVO, TLN, Bouwend Nederland en VNO-NCW stellen dat bedrijven veel onnodige economische schade leiden door de huidige doorstromingsproblemen. De organisaties bieden aan om mee te denken in creatieve oplossingen om de realisatie tegen de laagst mogelijke kosten uit te voeren.