Gesubsidieerd adviestraject voor mkb-bedrijven

Leestijd 4 minuten

09-07-2020  Mkb-bedrijven die bij hun exportactiviteiten getroffen zijn door de coronacrisis kunnen met de nieuwe Kickstartvoucher ondersteuning krijgen in de vorm van een (deels) gesubsidieerd adviestraject. Dat wil zeggen dat de getroffen ondernemers een deskundige adviseur kunnen inhuren, die hen bijvoorbeeld begeleidt bij het ontwikkelen van alternatieve afzetmarken of het herzien van de internationale marketing- en verkoopstrategie.

evofenedex en de Koninklijke Metaalunie hebben als private partners nauw samengewerkt bij de totstandkoming van Kickstartvoucher. De regeling daarvoor wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Paul Roukema van hilco-welding (formeel Hilarius Haarlem Holland BV) heeft tijdens de coronacrisis vooral last gehad van zijn voorraadsysteem. Daarom gaat hij de Kickstartvoucher inzetten om een strategisch voorraadbeheer te ontwikkelen, dat bestand is tegen de risico’s van een crisis zoals deze pandemie. Ook wordt onderzocht of er een versnelde digitalisering kan worden toegepast bij het voorraadbeheer. Paul Roukema is enthousiast: “Natuurlijk wist ik waar het in mijn bedrijf haperde maar zonder deze voucher was ik waarschijnlijk niet een dergelijk adviestraject gestart. Covid-19 heeft mij en mijn compagnon Johan Reemer laten inzien dat het nu noodzaak is te investeren in het toekomstbestendig worden van ons bedrijf bij een volgende coronagolf of andere pandemie. De mogelijkheden voor het aanwenden van de nieuwe Kickstartvoucher gaf ons de laatste zet om in actie te komen.”

Vimeo

Externe adviseur

De Kickstartvoucher biedt een gesubsidieerd adviestraject voor mkb-bedrijven met structurele internationale activiteiten. Bij dit traject gaat een externe adviseur samen met jouw bedrijf op zoek naar oplossingen voor problemen die veroorzaakt zijn door de coronacrisis. De externe adviseur kun je zelf kiezen en focust op coaching, kennisverwerking en begeleiding voor herpositionering van je onderneming. evofenedex kan hierin voorzien omdat wij met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland samenwerken om het adviestraject voor de Kickstartvoucher uit te voeren.

Hiervoor kun je contact opnemen met exportspecialist Michel Disselhorst:
T +31 (0)6 2281 9775
E m.disselhorst@evofenedex.nlMichel Disselhorst

Voor wie?

Je kunt de Kickstartvoucher aanvragen:

  • Als je een Nederlandse mkb-ondernemer bent
  • Vanuit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint-Maarten
  • Als je al actief bent in het buitenland

Waarvoor?

  • Een erkend deskundige helpt je onder andere bij:
  • Het verbeteren van internationale productie, leveranciersketens en/of logistieke processen
  • Het opstellen van een nieuw internationaal verkoop- en marketingplan
  • Het onderzoeken van nieuwe internationale verdienmodellen, bijvoorbeeld digitalisering
  • De organisatie rondom geldzaken en procesbeheer op afstand
Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder