Vervanging veroorzaakt beduidend minder langdurige verkeershinder dan renovatie

Leestijd 1 minuut

10-06-2020  Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft de voorkeur uitgesproken voor de vervanging van de westelijke boogbrug van de Van Brienenoordbrug op de A16 in Rotterdam. De verouderde westelijke boogbrug wordt vervangen en in een werf gerenoveerd en versterkt. Deze herstelde brug vervangt vervolgens de oostelijke boogbrug. Dit stelt zij in de brief die onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd. evofenedex is tevreden met deze beslissing.

Vervanging van de beide boogbruggen veroorzaakt beduidend minder langdurige verkeershinder dan renovatie, heeft minder impact op de planning van overige projecten van Rijk en regio en leidt niet tot verdere vertraging van andere projecten uit het Vervanging en Renovatie-programma, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Bovendien is bij vervanging sprake van een langere levensduur en een beheerster en veiliger werkproces. evofenedex is tevreden met deze beslissing. Door te kiezen voor vervanging van de brug ontstaat er geen anderhalf jaar renovatiehinder voor het wegverkeer en kan de brug weer tientallen jaren mee. Bovendien is het gunstig dat ook de Blankenburgverbinding rond die tijd beschikbaar is. Voor handels- en productiebedrijven is het goed nieuws dat voor deze aanpak is gekozen.

Planning

Dit jaar vindt de marktconsultatie plaats voor de aanpak van de Van Brienenoordbrug. Vervanging van de westelijke boogbrug is voorzien in de zomervakantie van 2025. Het omwisselen van de oostboog met de gerenoveerde westboog en renovatie van de beweegbare delen staan gepland voor de zomervakanties van 2026 en 2027. De beste volgorde hiervoor is nog niet helemaal uitgewerkt. De oostboog en de beweegbare delen kunnen mogelijk in de zomer van 2026 gecombineerd worden aangepakt. Dat zou de hinder op de weg en vaarweg verder beperken. De haalbaarheid hiervan wordt komende tijd nader onderzocht.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder