07-11-2013  Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu pakt de komende jaren zestien trajecten aan uit de top-20 van duurste files voor het goederenvervoer. Dat zei zij woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Overhandiging

Eerder deze week nam de minister de Economische Wegwijzer van het verladend en vervoerend bedrijfsleven in ontvangst uit handen van EVO-voorzitter Chris Bruggink en TLN-voorzitter Arthur van Dijk. De wegwijzer is een jaarlijks overzicht van de twintig duurste files voor het goederenvervoer.

Onverkort investeren

Tijdens een debat in de Tweede Kamer liet minister Schultz van Haegen weten gehoor te geven aan de wens van EVO en TLN om onverkort te blijven investeren in het oplossen van knelpunten op de Nederlandse wegen. Ze pakt dan ook zestien van de twintig knelpunten uit de wegwijzer aan. Groei Daarnaast zei de minister van Infrastructuur en Milieu dat groeiverwachtingen van het verkeer in betere economische tijden er wat haar betreft aanleiding toe kunnen geven om het investeringsniveau van het Infrastructuurfonds weer op te voeren.