10-10-2013  Minister Henk Kamp gaat de regelbrij voor de logistiek en het goederenvervoer terugdringen. Dit zei de minister van Economische Zaken gisteren toe tijdens een Kamerdebat over ondernemen en regeldruk.

Overhandiging

Voorafgaand aan het debat nam Kamp de ‘EVO Top 10 Administratieve Lasten en Overbodige Regels 2013’ in ontvangst uit handen van Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO. De bevoorrading van winkels in binnensteden, waar verspreid door Nederland maar liefst 1600 verschillende regels voor gelden, stond met stip op de eerste plaats.

Aanpakken

Van der Kuijl vindt het verstandig dat minister Kamp met de aanbevelingen aan de slag gaat. ‘Het kabinet wil de regeldruk in deze kabinetsperiode met 2,5 miljard euro terugdringen. Daarvan is 1,2 miljard nog niet ingevuld. Ik zie de Top 10 als een concreet handvat om dit te bewerkstelligen. De wirwar van regels bij het bevoorraden van winkels in binnensteden is alleen al goed voor twintig procent van dit bedrag, 500 miljoen euro per jaar. Tel uit je winst.’

Besparing

Het terugdringen van administratieve lasten en overbodige regels kan de leden van EVO veel tijd en geld schelen, aldus de ondernemersvereniging.

Download de top 10