Minister: Prijs tachograafkaart gaat omlaag

Nog dit jaar wordt er een nieuw tariefstelsel gepubliceerd

14-06-2019  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat de tarieven voor tachograafkaarten omlaag worden gebracht. De bewindsvrouw kondigde donderdag in de Tweede Kamer aan dat nog dit jaar het nieuwe tariefstelsel voor Kiwa en ILT-producten gepubliceerd wordt. Dat vertelde zij in reactie op vragen van de SGP, SP en PVV.

Als evofenedex zijn wij tevreden dat de minister nu expliciet een verlaging van de tarieven heeft aangekondigd. De verlaging moet wat ons betreft leiden tot een concurrerende prijs voor Nederlandse tachograafkaarten ten opzichte van andere Europese lidstaten. Op basis van het nieuwe stelsel willen we daarom graag met het ministerie om de tafel om deze tarieven op een goede manier vast te stellen. Wat ons betreft moet dat dan op kostprijsniveau zijn, in lijn met de in 2014 door de Tweede Kamer unaniem aangenomen motie Bisschop. Momenteel kost een bestuurders kaart voor de tachograaf 114,95 euro, terwijl in ons omringende landen de prijs tientjes lager ligt.

Het invoeren van een nieuw tariefstelsel had eigenlijk al per 1 januari 2017 geregeld moeten zijn. Tot op heden is dit voorstel echter niet van de grond gekomen. evofenedex heeft daarom, samen met TLN en KNV de afgelopen week opnieuw aandacht gevraagd voor de hoge tarieven voor Nederlandse tachograafkaarten ten opzichte van andere Europese lidstaten. Dit heeft eerder deze week al geleid tot Kamervragen van VVD en SGP.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder