Minister Schultz: ‘meer wegvervoer als gevolg van congestie in Rotterdamse haven is teleurstellend’

70% van de handels & productiebedrijven geven aan te overwegen meer via de weg te vervoeren

04-10-2017  Demissionair minister Schultz heeft in beantwoording op Kamervragen van CDA-Kamerlid Van Helvert laten weten ‘het vanuit maatschappelijk oogpunt teleurstellend te vinden als bedrijven overwegen om meer over de weg te vervoeren’.

evofenedex-meldpunt

Van Helvert had de minister gevraagd te reageren op de uitkomsten van het evofenedex-meldpunt over congestieproblematiek met de binnenvaart in de Rotterdamse haven. Hierin gaf zeventig procent van de handels & productiebedrijven aan te overwegen meer via de weg te vervoeren wanneer de problemen met de binnenvaartafhandeling niet worden opgelost.

Hoog in het vaandel

De minister heeft ook laten weten dat hij in overleg is met het Havenbedrijf Rotterdam. Het Havenbedrijf heeft aangegeven het vervoer over water hoog in het vaandel te hebben staan en dat de vervoersprestaties over water niet achteruit mogen gaan maar verder gestimuleerd moeten worden.

Financiële ondersteuning

De minister is ook nog in overleg over een eventuele financiële ondersteuning om het vervoer over water in de haven te verbeteren. Ook zijn er een drietal werkgroepen ingesteld waar alle betrokken partijen gezamenlijk gaan werken aan structurele oplossingen.

Nauw betrokken

evofenedex is nauw bij dit proces betrokken om ervoor te zorgen dat de belangen van handels- & productiebedrijven in deze werkgroepen goed worden meegenomen.

Leden van evofenedex ervaren nog steeds problemen met de afhandeling van de binnenvaart. Het steekt handels- & productiebedrijven dat ze uiteindelijk de partij zijn die de rekening betaalt van deze problemen. Naast dat evofenedex leden te maken hebben met vertragingen worden er ook toeslagen in rekening gebracht.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder