Investering zal bijdragen aan aantrekkelijkheid van binnenvaart om goederen te vervoeren

Leestijd 1 minuut

27-11-2020  Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Tweede Kamer laten weten dat zij 100 miljoen euro extra uittrekt voor het verbeteren van vaarwegen. Dit bedrag komt boven de eerdere 265 miljoen euro voor sluizen en bruggen, en de 500 miljoen euro die ook is gereserveerd voor het verbeteren van de staat van onderhoud van infrastructuur. Ondernemersvereniging evofenedex, de belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, ziet de noodzaak van deze extra investering.

Om de binnenvaart aantrekkelijk te houden voor handels- en productiebedrijven is deze investering zeer welkom. Bedrijven ondervinden de laatste tijd immers steeds vaker hinder door gebrekkige waterinfrastructuur. De 100 miljoen euro is bedoeld om de bodemknelpunten op grotere rivieren zoals de Waal op de lossen. evofenedex heeft deze knelpunten samen met haar partners meerdere malen onder de aandacht gebracht in het Centraal Overleg Vaarwegen. Deze extra investering zal bijdragen aan de robuustheid van de vaarwegen en daarmee aan de aantrekkelijkheid van binnenvaart om goederen te vervoeren.

Hard nodig

Daarnaast gaan in 2021 een aantal trajecten lopen om handels- en productiebedrijven te ondersteunen bij het efficiënter en duurzamer inrichten van hun logistiek. De mogelijkheden die binnenvaart biedt, worden hier expliciet in meegenomen. De extra investeringen in infrastructuur zijn daarom hard nodig. Als er een maatschappelijke wens bestaat meer over het water te vervoeren, moet de basis van onze waterinfrastructuur op orde zijn, aldus de ondernemersvereniging.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder