Minister Van Nieuwenhuizen komt met nieuw Tracébesluit voor Ring Utrecht

Grote vertraging wordt vermeden

26-9-2019  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) antwoordt op Kamervragen van GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger, dat zij een nieuw Tracébesluit voorbereidt voor de Ring Utrecht. Goed nieuws voor handels- en productiebedrijven, omdat hiermee grote vertraging in het project Ring Utrecht wordt vermeden.

Uitspraak Raad van State (RvS)

De Raad van State (RvS) vernietigde de plannen voor de Ring Utrecht, de verbreding van de A12 en A27 van vijf naar zeven rijstroken, omdat deze plannen mogelijk leiden tot een te hoge neerslag van stikstof in de natuur. De vernietiging van de plannen staat in direct verband met het ongeldig verklaren, door de RvS, van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) waarop het huidige Tracébesluit is gebaseerd. 

Bereikbaarheid Regio Utrecht

De minister antwoordt verder dat "er nog steeds een opdracht ligt om de regio bereikbaar te houden", ondanks de vernietiging van het Tracébesluit door de Raad van State. "De urgentie en noodzaak om het probleem aan te pakken is nog steeds aanwezig." Binnen de projectdoelstellingen en de eisen van de natuurwetgeving wordt daarom verder gewerkt aan een oplossing voor de stikstofproblematiek voor de Ring Utrecht.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder