02-11-2011  Door het versturen van een tweet geeft Minister Verhagen op maandag 7 november het startsein voor de week van het nieuwe werken. Meteen daarna opent Lodewijk de Waal, voorzitter Platform Slim Werken Slim Reizen, het nieuwe werken hoofdkwartier in Utrecht en wordt een onderzoeksrapport over de economische baten van het nieuwe werken gepresenteerd.

Voordelen

Het doel van deze week is om werknemers en werkgevers te laten zien dat het nieuwe werken veel voordelen biedt. Zo hebben werknemers meer vrijheid om te bepalen waar en wanneer ze werken. Hierdoor ontstaat een betere balans tussen werk en privé.

Het nieuwe werken leidt tot minder auto’s in de spits, minder files en minder CO2-uitstoot. Bedrijven zien de productiviteit en efficiency stijgen, de kosten voor kantoorruimte teruglopen en weten tevreden werknemers aan zich te binden.

Coalitie

De week van het nieuwe werken loopt van 7 tot en met 13 november en wordt georganiseerd door een coalitie van bedrijven, vakbonden, overheid en initiatiefnemers Natuur & Milieu en Platform Slim Werken Slim Reizen.