A50 belangrijke logistieke verbinding, economische schade bij files groot

Leestijd 1 minuut

9-10-2020  Goed nieuws voor gebruikers van de A50 en de inwoners van de regio rondom deze snelweg. Donderdag is met de handtekening van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de MIRT-verkenning (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor het verbreden van de A50 definitief begonnen. Ook is er door Rijk en regio 103 miljoen euro gereserveerd voor de oplossingen die de komende tijd nader worden onderzocht.

De A50 tussen Nijmegen en Eindhoven is een zeer drukke snelweg en staat al jaren hoog in de filelijsten. Deze snelweg is een belangrijke logistieke verbinding, en staat in de top drie van snelwegen met het meeste vrachtverkeer. Door het grote aandeel vrachtverkeer op de weg is de economische schade bij files dan ook groot.

Lobby

In de nieuwe plannen wordt de A50 verbreed en de omgeving aangepakt, wat moet leiden tot betere doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid in de regio. De verwachting is dat de plannen eind 2026 zijn afgerond. Voor het aanpakken van de files heeft het Rijk 69 miljoen euro gereserveerd. Daarbovenop dragen de provincies Gelderland en Noord-Brabant allebei nog eens 17 miljoen euro bij.

Als evofenedex voeren wij al geruime tijd een lobby om de fileproblematiek op de A50 bij knooppunt Ewijk aan te pakken. Daarnaast hebben wij input geleverd voor de onderzoeken die tot nu toe zijn uitgevoerd. Wij zijn dan ook verheugd met deze noodzakelijke stap in het proces en de behorende reservering van middelen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder