31-07-2015 UniCarriers, producent van intern-transportmaterieel, zal in zijn geheel wordt overgenomen door Mitsubishi Heavy Industries en Mitsubishi Nichiyu Forklift. Dat hebben de ondernemingen zojuist in Tokyo bekend gemaakt.

Het voornemen van de overname zal worden voorgelegd aan mededingingsautoriteiten in verschillende landen en regio’s. Beide ondernemingen verwachten eind dit jaar goedkeuring te krijgen.

Mondiaal de derde

Als de overname is goedgekeurd ontstaat in omzet de derde intern transportonderneming in de wereld, na marktleider Toyota Industries en Kion (onder meer Egemin, Linde en Still). Volgens Akira Shiki, CEO van UniCarriers Holdings, is het verkrijgen van meer schaalgrootte in deze bedrijfstak noodzakelijk om nieuwe producten en technologieën te kunnen blijven ontwikkelen.

Merken

UniCarriers is in 2012 ontstaan door samenvoeging van de heftruckactiviteiten van Nissan en Hitachi en bracht de merken Atlet, Nissan en TCM onder één dak. De Mitsubishi-bedrijven zijn bekend van de heftruckmerken Cat, Mitsubishi, Nichyu en Rocla.