05-09-2011 Investeren in een oplossing voor een logistiek probleem is een dure aangelegenheid voor het MKB. Toch zijn vernieuwingen nodig om te kunnen voldoen aan de eisen van de markt. Daarom bieden de Dinalog Conversion Factory en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) het MKB nu de kans tegen een sterk gereduceerd tarief logistieke problemen aan te pakken.

Procesontwerpers van de TU/e gaan aan de slag met het logistieke probleem en ontwerpen en implementeren de oplossingen. De ontwerper werkt in een team dat bestaat uit een hoogleraar en een praktijkbegeleider van de opleiding Logistics Management Systems.

Problemen die teams in de Conversion Factory kunnen oplossen gaan over het verbeteren van logistieke processen in bedrijven, in ketens of in netwerken van bedrijven zoals inkoop, productie, assemblage, distributie, opslag en ketenafstemming.

Normaal gesproken levert de opleiding oplossingen tegen een tarief van 5.000 euro per maand. Dinalog Conversion Factory verlaagt dit bedrag voor maximaal 20 projecten naar 2.000 euro per maand. De projecten duren 8 tot 10 maanden. De investering moet zich binnen een jaar kunnen terugverdienen.

Individuele bedrijven, en bedrijven die gezamenlijk een probleem willen oplossen, kunnen een aanvraag indienen. Nadat het verzoek is ingediend kijken Dinalog en de TU/e gezamenlijk of de aanvraag in aanmerking komt.

Geïnteresseerde bedrijven vinden alle informatie over de Conversion Factory, procedure en inschrijving op de website van Dinalog. In 2011 en 2012 starten in totaal 12 projecten. De laatste acht projecten volgen in 2013.

Bijlagen