10-09-2012 De Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL) is door EVO-leden aangewezen als de best presterende containerlijnvaartrederij in de periode mei 2011 tot mei 2012. De rederij kreeg vandaag op het EVO hoofdkantoor in Zoetermeer de eerste Container Liner Shipping Award uitgereikt.

Bovengemiddeld

MOL presteert bovengemiddeld goed op beschikbaarheid van slots, de betrouwbaarheid van leveringstijden, de prijs-kwaliteitverhouding en de transparantie van berekende prijzen. Ook waarderen de ondervraagde leden de accurate documentatie van de Japanse rederij. MOL is met name de favoriet van de kleinere deelnemende verladers.

In samenwerking met het International Business Project van de Erasmus Universiteit deed EVO onderzoek onder haar leden naar hun ervaring met containerlijnvaartrederijen. Opvallend is dat het oordeel van Nederlandse verladers over de service van rederijen in het algemeen mild is. Gemiddeld scoren de rederijen een zeven voor hun serviceverlening. Volgens EVO is er voor sommigen nog veel werk aan de winkel, maar de meeste reders zijn op de goede weg.

De EVO Container Liner Shipping Award

Het onderzoek naar de prestaties van containerlijnvaart rederijen, met daaraan gekoppeld de Award, is een nieuw initiatief van verladersorganisatie EVO en wordt jaarlijks herhaald. De resultaten en conclusies van het onderzoek in 2012 zijn gebaseerd op 126 volledig ingevulde enquêteformulieren door verladende bedrijven die in Nederland zijn gevestigd. In totaal staan 1300 leden in de EVO-administratie te boek als zeeverlader.