22-11-2013  Rederij MSC is door de leden van verladersorganisatie EVO aangewezen als de best presterende rederij in 2013. Uit een onderzoek onder verladers, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit, blijkt dat bedrijven het meest tevreden zijn over de service van de Zwitsers-Italiaanse rederij.

Servicegericht

EVO onderzoekt ieder jaar hoe servicegericht containerlijnvaartrederijen zijn richting hun klant, de verlader. De best presterende rederij wint de ‘EVO Container Liner Shipping Award’. Chris Bruggink, voorzitter van EVO, reikte de prijs vanmiddag uit aan Maurizio Aponte, CEO van MSC Europe.

Tariefopbouw

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat MSC transparant is over de tariefopbouw. Veel rederijen riepen de afgelopen jaren allerlei toeslagen in het leven, maar voor veel bedrijven is het onduidelijk of deze toeslagen terecht zijn. Verladers loven de transparantie van MSC op dit gebied. Ook levert de Zwitsers-Italiaanse rederij volgens het onderzoek containers van een hoge kwaliteit. Voor leden van EVO, die bijvoorbeeld voedingsmiddelen te vervoeren hebben, zijn schone containers belangrijk.

Reserveringen

De leden van EVO prijzen MSC ook om haar betrouwbaarheid. Verladers proberen hun goederenstroom zo efficiënt mogelijk te plannen - als een container bijvoorbeeld niet zoals beloofd met een schip mee kan, heeft dit nadelige gevolgen voor de productielijn van bedrijven. Volgens het juryrapport communiceert MSC duidelijk over reserveringen en heeft de rederij een goede klantenservice.