N244 afgesloten door werkzaamheden

Groot onderhoud moet spoedreparaties in herfst en winter voorkomen

16-09-2019  De provincie Noord-Holland gaat binnenkort het asfalt vervangen van de N244. Het betreft het stuk tussen de kruising met de N242-N243 (nabij de Leeghwaterbrug) in Alkmaar en de aansluiting met de N246-Kogerpolderbrug bij het Alkmaardermeer. Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de N244 afgesloten voor autoverkeer. Er wordt gewerkt in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur.

Het asfalt van de N244 is toe aan groot onderhoud. De provincie Noord-Holland heeft ervoor gekozen het onderhoud in de herfstvakantie van 2019 uit te voeren. Uitstel zou in de herfst en winter door slecht weer kunnen leiden tot spoedreparaties. Door dit jaar aan de slag te gaan, wordt ook voorkomen dat opnieuw wegwerkzaamheden moeten plaatsvinden als de Leeghwaterbrug klaar is in maart 2020. De overlast voor de weggebruikers neemt gedurende de vakantieweek weliswaar flink toe, maar duurt in zijn totaliteit minder lang. Bovendien is er in de herfstvakantie minder verkeer, waardoor er minder filevorming optreedt.

Dag en nacht

De provincie gaat zich inspannen om de bereikbaarheid in de regio zo goed mogelijk te houden. De aannemer gaat dag en nacht doorwerken Met partijen in de regio wordt samengewerkt aan een plan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Denk hierbij aan maatregelen op het gebied van incidentmanagement en smart mobility. Tegen het eind van september is dit plan afgerond. De omgeving wordt dan uitgebreid geïnformeerd over de werkzaamheden, omleidingsroutes en andere manieren waarop de drukte omzeild kan worden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder