N35 moet snel worden aangepakt

Doorstroming en verkeersveiligheid tussen Almelo en Zwolle in het geding

5-12-2019  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) moet haast maken met het aanpakken van de N35. Dat heeft de Tweede Kamer in een aantal moties uitgesproken. Momenteel is de doorstroming van de weg tussen Almelo en Zwolle slecht en zijn er verkeersonveilige situaties. Eerder al trok de provincie Overijssel 120 miljoen euro uit om de weg aan te pakken. De minister laat weten dat zij op korte termijn in gesprek gaat met de provincie.

Overijssel wil de drukbereden weg verdubbelen van twee naar vier rijstroken, waarbij kruisingen worden vermeden door het aanleggen van tunnels en viaducten. Dat komt volgens de provincie de verkeersveiligheid tegemoet en gaat de doorstroming verbeteren. Dat sluit aan bij de uitkomsten van een eerder onderzoek naar de N35 door het Rijk, waarbij de uitkomst was dat de huidige verkeerssituatie absoluut niet past bij de functie van de weg en de verbinding een forse opknapbeurt nodig heeft.

evofenedex pleit al langer voor het aanpakken van de N35 en blijft met de provincie en het Rijk in gesprek over een goede en snelle aanpak van deze weg. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder