31-07-2013  Stijgende energieprijzen, de noodzaak om het milieu te sparen en een toename in de vraag naar voedsel door een groeiende wereldbevolking. Wie deze trends zo op een rijtje zet, kan niet anders dan concluderen dat de agrifoodketen zich moet aanpassen aan een veranderende wereld.

Tijdens het congres ‘Towards a sustainable future in food logistics’ staat de toekomst van de agrifoodlogistiek daarom centraal. Het congres wordt georganiseerd door Project SCALE (Step Change in Agrifood Logistics Ecosystems), Green Freight Europe, Dinalog en EVO om een zogenoemde ‘step change’ in duurzame agrifoodlogistiek te bewerkstelligen.

Programma

De gedachte achter de conferentie is om verder te kijken dan wat de keten al weet op het gebied van het meten en implementeren van duurzame oplossingen. De dag zal gevuld zijn met best practices, case studies en toelichtingen op bestaande programma’s en tools, maar ook met interactieve sessies. In één dag zijn deelnemers volledig op de hoogte van:

  • Methodieken, programma’s en onderzoeken over agrifoodlogistiek en duurzaamheid
  • De best practices van DHL en EFFP in agrifoodlogistiek
  • Methodieken voor prestatiemetingen door Green Freight Europe, de Universiteit van Artois en Wageningen Universiteit
  • ‘Smart thinking’ in logistiek en samenwerking door Dinalog en Cranfield University

Dagvoorzitter is Jack van der Vorst, Professor in Logistics and Operations Research Logistics, Decision and Information Sciences (LDI) aan de Wageningen Universiteit.

Meer informatie

Het congres wordt op donderdag 3 oktober georganiseerd bij EVO in Zoetermeer. De voertaal van de conferentie is Engels en deelname is kosteloos.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Project SCALE of per e-mail aan te vragen. Via deze kanalen kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.