25-01-2016  Nabuurs Supply Chain Solutions verhuist het Europees distributiecentrum voor bundeling van distributiestromen volgnd jaar van Wychen naar de noordrand van Nijmegen.

Voor de ontwikkeling van het toekomstige gebouw werkt Nabuurs samen met de Australische vastgoedverhuurder Goodman. De bouw begint volgende maand en zal worden uitgevoerd door bouwbedrijf Giesbers Groep.

Verhuizing

Nabuurs gaat het distributiecentrum vanaf begin 2017 gebruiken als ‘Shared Service Centre’ voor een aantal opdrachtgevers, in het bijzonder Kraft-Heinz en SCA waarvoor al langer de gezamenlijke distributie wordt uitgevoerd. Volgens Stijn van den Bogart, new business manager bij Nabuurs, is het de bedoeling dat het huidige ‘shared service center’ in Wychen naar de nieuwbouw verhuist.

Groter

In plaats van de huidige 45.000 m² in Wychen krijgt het volgend jaar op te leveren Europees distributiecentrum 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3.000 m² temperatuurgecontroleerd. Verder wordt 1.435 m² gereserveerd voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes.

Efficiënt

Volgens Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs Supply Chain Solutions, maakt nieuwbouw een verlaging van de energiekosten mogelijk en kunnen de logistieke stromen en het transport efficiënter in te richten.

Locatie                           

Het distributiecentrum komt op Park15, een nieuw bedrijventerrein aan de noordkant van Nijmegen. Dat terrein ligt bij een knooppunt van snelwegen en de geplande doortrekking van de A15 richting Zevenaar en Duitse grens. De voor Kraft-Heinz en SCA belangrijke binnenvaartterminal Nijmegen bevindt zich op 10 minuten rijden en de in ontwikkeling zijnde spoorterminal aan de Betuweroute op 5 minuten.