Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek van start

Begin november worden uitkomsten bekend gemaakt

30-09-2019 TLN, Beurtvaartadres, Jaarbeurs Utrecht en evofenedex hebben de handen ineen geslagen voor het Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek. Het doel: de (digitale) samenwerking in de logistieke keten verder optimaliseren en stimuleren, om bedrijven toekomstbestendiger te maken.

Kansen pakken

Voor het onderzoek zijn op dit moment al duizenden eigen vervoerders, handels- en productiebedrijven en logistiek dienstverleners benaderd. Stefan Heeringa, projectleider vanuit evofenedex, legt de achtergrond uit van het onderzoek: “ Wij willen weten of onze achterban al voldoende de kansen pakt die er liggen op het vlak van data en digitalisering. Zijn zij koploper of achterloper in hun omgang met data? Voldoet het aanbod van ICT-leveranciers aan hun behoefte? Ons eerdere onderzoek wees uit dat de digitalisering nog fors achterblijft. Nu vragen we nog dieper door op de achterliggende oorzaken.”

Digitale samenwerking

De achtergrond van de samenwerking tussen de organisaties is ook logisch, volgens Heeringa: ” Om processen verder te optimaliseren is de samenwerking tussen verlader, vervoerder en leverancier noodzakelijk. Alleen kun je de supply chain niet optimaliseren. Digitalisering en connectiviteit biedt enorme efficiency voordelen voor samenwerking tussen ketenpartners. Met dit onderzoek willen wij een impuls geven aan deze verdere digitale samenwerking. Ook kunnen wij zo beter specifieke advisering en passende dienstverlening vanuit onze organisaties ontwikkelen.”

Uitkomsten

Begin november worden de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt. Tijdens informatiesessies van TLN en evofendex op de ICT & Logistiek beurs worden de opvallendste resultaten van het onderzoek gepresenteerd. De drie organisaties zijn ook aanwezig met een stand met het toepasselijke thema: Samen van A naar Data.

De ICT en Logistiek beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht op 5,6 en 7 november.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder