18-01-2015  Nederland helpt landen die vorig jaar door Ebola getroffen werden om de logistieke infrastructuur van hun economie opnieuw op te bouwen. Nederlandse experts trainen West-Afrikaanse logistiek managers en douaneambtenaren en leggen handelscontacten met bedrijven in de regio.

Verladersorganisatie EVO, exportvereniging Fenedex, kenniscentrum NESTRA en adviesbureau PBLQ reizen vandaag in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar West-Afrika.

Logistiek

Nu de Ebolacrisis zo goed als voorbij is, proberen Sierra Leone, Guinee en Liberia hun economieën nieuw leven in te blazen. EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en handelsbelangen bedrijven in Nederland, helpen deze landen bij het verbeteren van de logistieke en douaneprocessen – essentiële schakels om een economie concurrerend te maken. De organisaties trainen logistiek personeel om logistieke processen zo efficiënter mogelijk te maken. Douanepersoneel krijgt trainingen om logistieke ketens te optimaliseren.

Handel

Om de handelsrelaties tussen Nederland en Sierra Leone, Guinee en Liberia te verbeteren, vragen de organisaties bedrijven die met deze landen willen ex- of importeren, contact op te nemen met EVO of Fenedex. Deze bedrijven kunnen dan later dit voorjaar deelnemen aan een kennismakingsbijeenkomst in Nederland met vertegenwoordigers uit West-Afrika.