Nederland krijgt EU-subsidie voor infrastructuur

Miljoenen euro’s voor truckparkeerplaatsen en goederenoverslag naar binnenvaart en spoor

25-03-2019  Nederland krijgt dit jaar 23 miljoen euro subsidie uit Brussel voor infrastructuurprojecten, waarvan 4 miljoen euro voor truckparkeerplaatsen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg en 10 miljoen euro om de overslag van goederen in de binnenvaart en op het spoor te verbeteren. Dit maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend.

Truckparkeerplaatsen

De beveiligde private truckparkings komen in de omgeving van de belangrijke snelwegen van en naar de haven van Rotterdam. In totaal komen er 800 parkeerplaatsen bij voor langparkeren op bestaande truckparkeerplaatsen in Rotterdam, Asten en Venlo en op de nieuwe truckparking de Kilt bij Dordrecht. Onderdeel van het project is dat de parkeerplaatsen worden aangesloten op een systeem dat digitaal real-time inzicht geeft in beschikbare plaatsen. Havenbedrijf North Sea Ports krijgt 800.000 euro voor een beveiligde parkeerplaats voor 250 vrachtauto’s bij Borsele.

Goederenoverslag

De terminal van Rotterdam World Gateway, het Rail Service Center aan de Eemhaven en Havenbedrijf Moerdijk krijgen samen zo’n 10 miljoen euro om de overslag van goederen naar binnenvaart en spoor te verbeteren. Met het geld worden onder meer twee containerkranen gebouwd. Daarnaast worden de faciliteiten voor overslag tussen weg en spoor verbeterd.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder