Nederlandse Logistiek Prijs 2018 voor Coolblue

“Kies altijd voor de klanten. Altijd.”

29-11-2018  De Nederlandse Logistiek Prijs 2018 gaat naar Coolblue. Het online warenhuis krijgt de onderscheiding vanwege de drie jaar geleden gestarte afleverdienst ‘CoolblueBezorgt’. De bij de prijs behorende trofee werd gisteravond uitgereikt tijdens het jaarlijkse galadiner van de vereniging Logistiek management (vLm), dat deze keer werd gehouden in de Generaal Majoor Koot Kazerne te Stroe.

Juryvoorzitter prof. dr. Jos van Hillegersberg reikte de prijs uit aan Daphne Smit (CFO) en Remco de Jong (Head of delivery) van Coolblue. Volgens Van Hillegersberg heeft Coolblue, dat al negentien jaar actief is en inmiddels meer dan een miljard omzet maakt, altijd kans gezien de klant centraal te stellen. “Het bedrijf heeft op indrukwekkende wijze en in korte tijd een eigen bezorgdienst geïmplementeerd. Deze dienst, CoolblueBezorgt, is volledig geïntegreerd in de klantreis en leidt tot meer klantentevredenheid, minder klantvragen, minder retouren en omzetgroei. Het gaat hier om extra logistieke service die zichzelf terugverdient”, citeerde Van Hillegersberg uit het juryrapport.

Winnaar Cool Blue

SHEQ

In zijn dankwoord zei Remco de Jong dat hij veel heeft geleerd van het integreren van de logistieke keten in het klantproces. “We hebben zelfs een SHEQ. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dat is een Safety, Health, Environment & Quality Officer”, aldus De Jong, die de zaal tot slot het levensmotto van Coolblue op het hart drukte: “Kies altijd voor de klanten. Altijd.”

Defensie

Namens de gastheren van Defensie sprak generaal Hans Damen de aanwezige logistieke managers toe. Hij gaf toe dat het leger lange tijd toonaangevend was in de logistiek, maar dat de rollen inmiddels zijn omgedraaid. “Defensie heeft te lang naar zichzelf gekeken. Wij kunnen tegenwoordig veel meer leren van u, de logistiek managers, dan andersom.” De Nederlandse Logistiek Prijs werd voor de 34e keer uitgereikt. Vorig jaar won Damen Shipyards, eerdere winnaars zijn onder andere Wehkamp, Hema, Heineken, TomTom en ASML. Een aantal vroegere winnaars was aanwezig bij het vLm-diner en werd geïnterviewd door avondvoorzitter Menno Tamming.    
 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder