18-11-2020  De Rijksweg A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd zal alsnog worden verbreed. Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, in een nieuw besluit bepaald. En dat is volgens ondernemersvereniging evofenedex goed nieuws. De Ring Utrecht is volgens de ondernemers de draaischijf van het wegennet in Nederland en dus een belangrijke schakel in het hele logistieke systeem.

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl: “Dit is goed nieuws. De tijdige levering van goederen op veel plekken in Nederland is afhankelijk van de verkeerssituatie op de wegen rondom Utrecht. Meer wegcapaciteit betekent een betere doorstroming rond de stad. Het maakt ook dat er minder vertragingen in wegtransporten door heel Nederland plaatsvinden en er dus veel minder economische schade door files ontstaat. Voor heel veel mkb’ers en grotere bedrijven helpt deze verbreding, tezamen met de opwaardering van de NRU, de transportkosten te verminderen en meer klanttevredenheid te creëren omdat er betrouwbaar geleverd kan worden. Dat is gewoon goed voor Nederland.”

Verkeersveiligheid en leefkwaliteit omhoog

De aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht komt volgens de minister ook de verkeersveiligheid en leefkwaliteit ten goede. Zo hoeft het verkeer minder van rijstrook te wisselen en komt er een nieuwe, veiligere verbindingsboog van de A28 naar de A27. De leefbaarheid voor omwonenden verbetert op een aantal plekken dankzij stiller asfalt en extra, hogere of langere geluidschermen. Er wordt extra natuur aangelegd. Over de snelweg A27 bij landgoed Amelisweerd komt een groene overkapping die de verbinding tussen stad en het landgoed verbetert.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder