04-04-2012  Het ontbrekende stuk snelweg A74 bij de grens met Duitsland is eindelijk aangelegd. TLN en EVO hebben hiervoor jarenlang intensief gelobbyt.

Vandaag is het ontbrekende stuk snelweg A74 ten zuiden van Venlo en het aansluitende gedeelte in Duitsland officieel geopend door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en haar Duitse collega Ramsauer.

Doorrijden zonder oponthoud

Lange tijd werd het bedrijfsleven en het internationaal passerend vrachtverkeer rondom Venlo gehinderd door een slechte verkeersdoorstroming. Onlogische routering dwars door de gemeente Venlo veroorzaakte veel overlast en vertraging. Daar is nu een eind aan gekomen. Het internationaal (vracht)verkeer op de route Rotterdam-Antwerpen en Ruhrgebied-Oost-Europa kan nu zonder oponthoud bij de grens doorrijden.

Voortvarende aanpak

Rijkswaterstaat heeft alles in het werk gesteld om de A74 gereed te hebben voor de opening van de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade. TLN en EVO vinden dat Rijkswaterstaat een groot compliment verdient met deze voortvarende aanpak. De Floriade trekt naar verwachting 2 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Een deel van dit extra verkeer kan nu over de nieuwe weg worden afgewikkeld.