06-02-2017  Online marktplaats VidaXL laat een groot internationaal distributiecentrum bouwen in Venlo. Het complex met een oppervlakte van ruim 100.000 vierkante meter betekent circa 400 extra banen voor de provincie Limburg. Het gaat zowel om logistieke functies als werk bij de klantenservice.

Assortiment

VidaXL is naar eigen zeggen een van Europa’s snelst groeiende online retailers. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van ruim 175 miljoen euro, ruim 50 procent meer dan een jaar eerder. Het assortiment van vidaXL bestaat uit tal van artikelen op het gebied van wonen, tuinieren, klussen, wellness en fitness.

Medewerkers

Het bedrijf werkt in Nederland nu nog vanuit een distributiecentrum in Venray, waar circa 250 mensen werken. Die zullen ook verhuizen naar de nieuwbouw. De eerste paal van de vestiging in Venlo gaat in februari de grond in en het geheel kan naar verwachting aan het einde van dit jaar in gebruik worden genomen. Het sinds 2008 bestaande vidaXL telt momenteel in totaal zo'n zeshonderd medewerkers, verspreid over bijna dertig landen.

Flexibel

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn - van de steigerbouwer tot het Europese distributiecentrum van een lampenfabrikant. Hier werken zo'n 600.000 mensen, zoals heftruckchauffeurs, orderverzamelaars en logistieke teamleiders. evofenedex wil dat ondernemers met magazijnen en distributiecentra werknemers flexibel moeten kunnen inzetten om concurrerend te zijn. De organisatie maakt zich hier in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hard voor door middel van een tienpuntenplan voor meer export een een slimmere logistiek.