12-01-2012 Tijdens de Logistieke Dag Limburg 2011 in Sittard-Geleen, zijn Lean and Green Certificaten uitgereikt aan logistieke professionals die een goed plan van aanpak hebben gemaakt met als doel activiteiten te definiëren om CO2-reductie te realiseren. Gezien het grote succes, willen onder andere ELC Limburg, Kamer van Koophandel Limburg, TLN, EVO en Connekt/Duurzame Logistiek begin 2012 wederom starten met een Limburgse Lean and Green Groep.

Aftrap

Als aftrap voor dit nieuwe traject, organiseren wij een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde bedrijven (logistiek dienstverleners, verladers en transporteurs), maar ook gemeenten zijn van harte welkom. Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 26 januari van 15.00 tot 18.00 uur. De locatie is nog niet bekend. De inhoud zal verzorgd worden door de organiserende partijen en Lean and Green Winnaars.

Voorloper

De bijeenkomst dient als voorloper op de samen te stellen ‘Lean and Green Groep 2012’. Interesse om tot een plan van aanpak te komen over hoe u uw CO2-uitstoot met minimaal 20 procent kunt verlagen en hiermee de felbegeerde Lean and Green Award in de wacht te slepen? Meldt u aan en laat u samen met andere logistieke bedrijven tijdens een viertal workshops (inclusief bedrijfsbezoeken en presentaties) op weg helpen.

Erik Loijen, General Manager KLG Europe – Venlo:
‘Mede dankzij het workshoptraject van de Kamer van Koophandel, ELC Limburg en Connekt mogen wij ons Lean and Green Award Winner noemen De workshops zorgen voor overleg en discussie welke de deelnemers triggeren om tot betere resultaten te komen.’

Elmar Gehlen, fleetmanager Gehlen Schols Logistics Kerkrade:
‘Eén van onze doelen voor 2011 was het om koploper te worden op het gebied van duurzame goederenlogistiek. Hiervoor hebben wij ons begin 2011 verbonden aan het programma Duurzame Logistiek van Kamer van Koophandel, ELC Limburg en Connekt. De ondersteuning in het algemeen en zeker de workshops heb ik als zeer waardevol ervaren. De mogelijkheid om periodiek met een vaste groep deelnemers onderling ervaringen uit te wisselen hebben mij zeer geholpen bij het succesvol opstellen van het benodigde plan van aanpak.’

In opdracht van Connekt bieden EVO en TLN inhoudelijke ondersteuning bij het behalen van de Lean & Green Award.

Aanmelden?

U kunt zich tot uiterlijk 19 januari aanmelden voor de informatiebijeenkomst bij het secretariaat van ELC Limburg via het telefoonnummer 088-9876480 of per e-mail: ihupkens@limburg.kvk.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien..

Meer informatie?

U kunt voor meer informatie over de inhoudelijke ondersteuning van EVO en TLN contact opnemen met EVO-adviseur Ton Mooren, telefoonnummer 06-55716573.