04-04-2017  evofenedex opende onlangs de deuren van een nieuw opleidingscentrum in Venlo, aan de Vasco da Gamaweg 1, direct aan de A67. Het centrum beschikt over twee moderne leslokalen, waar behalve de theorielessen van de heftruckopleidingen ook de vernieuwde magazijnopleidingen worden gegeven, net als diverse trainingen en opleidingen op het gebied van internationaal ondernemen en gevaarlijke stoffen.

Praktijkhal

Cursisten van evofenedex hebben onlangs voor het eerst kennis kunnen maken met de nieuwe opleidingslocatie in Venlo. In de praktijkhal van het nieuwe centrum is een deel van de hotspots van de Code Gezond en Veilig Magazijn nagebootst, waardoor zij zich bewust worden van de risico’s die samenhangen met het werk in een magazijn.

Code-proof

Cursisten krijgen hun praktijklessen met de heftruck of reachtruck in een ruime praktijkhal die voldoet aan alle moderne eisen. De hal is helemaal Code-proof, wat betekent dat hij is ingericht volgens de richtlijnen van de Code Gezond en Veilig Magazijn. Zo zijn de stellingen voorzien van nieuwe aanrijbeveiliging en rijden cursisten met interntransportmiddelen die voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Hotspots

De Code Gezond en Veilig Magazijn benoemt tien hotspots met elk een aantal specifieke veiligheidsrisico’s. In de praktijkhal kan een groot gedeelte van die hotspots realistisch worden nagebootst om de cursisten van de risico’s bewust te maken, zodat zij ze vervolgens kunnen vertalen naar hun dagelijkse werkpraktijk.

Weten welke opleidingen er de komende periode gepland staan in Venlo? Kijk dan op de opleidingspagina op de website. Bedrijven die nog vragen hebben over specifieke opleidingen kunnen contact opnemen met onze opleidingsadviseurs. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 079 3466 990 of per mail.