Regelingen aangepast voor bedrijven die eerder buiten de boot vielen

Leestijd 1 minuut

25-01-2021  Het door het kabinet aangekondigde steunpakket van 7,6 miljard euro is een goede steun voor handels- en productiebedrijven. Daarnaast is het goed dat het demissionaire kabinet heeft geluisterd naar de verhalen van ondernemers die tot nu toe buiten de boot vielen bij onder meer de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). 

“Dankzij de verruiming van het steunpakket komen meer bedrijven in aanmerking voor regelingen, zoals bedrijven die nu kampen met volle magazijnen omdat winkels gesloten zijn of bedrijven die hun inkomsten zien teruglopen doordat handelen met het buitenland lastiger is geworden door de coronacrisis. Dat die bedrijven geholpen worden is onder meer goed om onze internationale concurrentiepositie te behouden”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex. Bij de afdeling ledenservice kwamen de afgelopen maanden veel vragen binnen van ondernemers die buiten de boot vielen in de TVL en NOW-regeling. De aanpassingen in het pakket aan noodmaatregelen komt aan een groot deel van die vragen tegemoet en maakt dat ook zij geholpen worden om sterk uit deze crisis te komen. Zo kunnen in de kern gezonde bedrijven overeind blijven en werkgelegenheid worden behouden.

7,6 miljard beschikbaar

In totaal wordt 7,6 miljard euro extra steun beschikbaar gesteld voor het bedrijfsleven. Voor het eerste en het tweede kwartaal van 2021 worden de TVL en de NOW verruimd. De toegang tot de TVL wordt verbreed, zodat ook (middel)grote ondernemingen hier aanspraak op kunnen maken. Verder komt er ondersteuning voor startende ondernemingen en voor ondernemers in de evenementensector. Zelfstandig ondernemers worden in staat gesteld om met terugwerkende kracht Tozo aan te vragen vanaf januari 2021 en diverse fiscale maatregelen zijn verlengd. Een totaalpakket aan maatregelen wat grotendeels mee ademt met wat er nodig is.

Daarbij wordt, samen met de werkgevers- en werknemersorganisaties, steeds de vinger aan de pols gehouden en worden aanpassingen aan het steunen herstelpakket gedaan waar die nodig zijn.

Uit de resultaten van onze Coronamonitor van december bleek dat bedrijven verwachten dat het economisch herstel van de internationale handel verder naar achteren in de tijd schuift, naar de tweede helft van 2021. Het noodmaatregelenpakket helpt bedrijven deze periode te overbruggen.

Klik hier om meer te weten te komen over de aangekondigde regelingen.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder