07-07-2016 Weggebruikers op de A15 bij Rotterdam en de hoge scheepvaart op de Oude Maas ondervinden komend weekend hinder van werkzaamheden aan de Nieuwe Botlekbrug.

De brug is gestremd van zaterdag 9 juli 05.00 uur tot uiterlijk maandag 11 juli 05.00 uur.

Omloopwiel

De werkzaamheden bestaan volgens Rijkswaterstaat uit het vervangen van een omloopwiel van de hefbrug. Dat wiel bevindt zich op ongeveer 50 meter hoogte.

Vervolgonderzoek

Eind mei is al een defect omloopwiel vervangen. De oorzaak van dat defect bleek te zitten in de lagers van het wiel. Bouwcombinatie A-lanes A15 doet komend weekend nader onderzoek aan een ander omloopwiel om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de defecten in de lagering.

Omleidingsroute

Tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug kan het doorgaande verkeer tussen Rotterdam en de Maasvlakte gebruik maken van de Botlektunnel. Regionaal verkeer vanuit tussen Hoogvliet en de Botlek en verder wordt in beide richtingen omgeleid via de Spijkenisserbrug.

Stremming scheepvaart

De hoge scheepvaart (>14m) kan tijdens de werkzaamheden de nieuwe Botlekbrug niet passeren. Voor lage scheepvaart geldt geen beperking.

Gevaarlijke stoffen

Vervoerders van routeplichtige gevaarlijke stoffen worden tijdens de stremming van de Nieuwe Botlekbrug omgeleid via de eilandenroute. Voor niet-routeplichtige gevaarlijke stoffen geldt deze route als adviesroute. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatiepanelen aangegeven.