26-10-2015  De 57e editie van de IATA Dangerous Goods Regulations, de regelgeving voor de luchtvracht van gevaarlijke stoffen, wordt op 1 januari van kracht. Zoals in elke editie zijn er wijzigingen in de State and Operator Variations. Aanpassingen zijn te vinden in de verpakkingsinstructies voor consumer commodities (ID8000), lithiumbatterijen en het aanbrengen van het lithium battery handling label.

Nieuwe Appendix

Verder zijn Appendix D, E en F geactualiseerd en is er een nieuwe Appendix, Appendix H, toegevoegd waarin al vooruit wordt gelopen op de wijzigingen per 2017. Deze zijn gebaseerd op de 19e editie van de UN Modal Regulations en besluiten die zijn genomen door het ICAO Dangerous Goods Panel.

Wijzigingen herkennen

De wijzigingen in de Dangerous Goods Regulations zijn te herkennen aan een vierkantje □ (nieuw voorschrift) of een driehoekje Δ (wijziging van het bestaande voorschrift) in de kantlijnen.

Bestellen

De nieuwe editie van de IATA Dangerous Goods Regulations kan al worden besteld via www.iata.org of een gespecialiseerde boekhandel.

Meer informatie

Meer informatie over de voorschriften voor de luchtvracht van gevaarlijke stoffen en een overzicht van de wijzigingen per 2016 staan in de EVO-Kennisbank. Voor vragen over de implementatie van de IATA-regelgeving kunt u zich ook richten tot EVO-ledenservice via 079-3467 346 of ledenservice@evo.nl.