Nieuwe manier voor berekenen transitievergoeding bij korte dienstverbanden

Met de Wab heeft een werknemer vanaf 1 januari 2020 zelfs bij ontslag binnen een maand recht op transitievergoeding. Hoe bereken je die in een dergelijke situatie?

02-10-2019  Door de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab), die per 1 januari 2020 ingaat, hebben werknemers vanaf de eerste dag van hun arbeidsovereenkomst recht op de transitievergoeding. Ook wordt deze niet meer afgerond op halve dienstjaren. Dit heeft tot gevolg dat je als werkgever ook bij een opzegging tijdens de proeftijd een transitievergoeding moet betalen.

Het Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding zal per 1 januari 2020 wijzigen om bij korte dienstverbanden (korter dan een maand) het loon te kunnen berekenen voor vaststelling van de transitievergoeding. De wijziging van dit besluit is op 20 september in het Staatsblad gepubliceerd en daarmee definitief.

Over totale bedrag

Nu geldt nog dat als er geen vaste arbeidsduur per maand is overeengekomen, je voor de hoogte van de transitievergoeding moet kijken naar het gemiddelde aantal gewerkte uren per maand in de twaalf voorafgaande maanden vóór het einde van de arbeidsovereenkomst. Op grond van deze regeling kun je niet het gemiddelde berekenen als de werknemer minder dan een maand heeft gewerkt. Daarom staat vanaf 1 januari 2020 in het Besluit dat in zo’n situatie de vergoeding moet worden berekend over het totale bedrag aan brutoloon en looncomponenten dat voor de duur van de arbeidsovereenkomst verschuldigd was. Dit volgt uit de eindafrekening die je bij het einde van de arbeidsovereenkomst moet opmaken.

Voorbeeld

Een werknemer met een bruto maandsalaris van 3.000 euro wordt tijdens de proeftijd na twee weken ontslagen. Het brutoloon inclusief vakantietoeslag bedraagt over die twee weken 1.500 euro bruto. De transitievergoeding bereken je als volgt: (bruto salaris/bruto maandsalaris) x (1/3 bruto maandsalaris : 12). Dit komt uit op (1500/1500) x (1/3 x 1500 : 12) = 1 x (500/12) = 41,67 euro. Als werkgever zul je dit bedrag aan de werknemer moeten uitbetalen, ook al heeft hij tijdens de proeftijd de arbeidsovereenkomst opgezegd.

Evenement Mens&werk

Wil je meer weten over de gevolgen van de Wab voor de praktijk en de veranderende arbeidsmarkt, kom dan op donderdag 3 oktober naar het gratis evenement Mens&werk in de logistiek 2019 bij evofenedex. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.mens-en-werk.nl.

Gratis whitepaper

Via deze link kun je onze gratis whitepaper Wet arbeidsmarkt in balans aanvragen.

Als je een vraag hebt over de Wab, kun je altijd contact opnemen met de bedrijfsjuristen van evofenedex via bedrijfsjuristen@evofenedex.nl.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder