Bepaalde UN-nummers zijn wel toegestaan

Leestijd: 2 minuten

19-04-2021  De Staatcourant heeft multilaterale ADR- en RID-overeenkomsten gepubliceerd over periodiek onderzoek en beproeving van drukhouders voor het vervoer van gassen van klasse 2. De overeenkomsten (ADR M336 en RID 3/2021) bepalen dat hervulbare drukhouders en cryo-houders waarvan de datum van periodiek onderzoek en beproeving is verstreken, wel gevuld en vervoerd mogen worden met bepaalde UN-nummers.

De overeenkomsten zijn aangegaan tussen de Europese lidstaten Frankrijk, Italië, Zweden, Duitsland, Noorwegen, Slovenië, België en Nederland, en lopen af op 1 juli a.s. Dan wordt ook de nieuwe ADR- en RID-regelgeving, de editie 2021, verplicht. De overeenkomsten zijn voor deze korte periode in het leven geroepen omdat de vorige versies op 31 maart van dit jaar afliepen.

 

Andere multilaterale overeenkomsten

De multilaterale ADR-overeenkomsten die op dit moment in Nederland van kracht zijn, zijn M313, M315, M318, M333, M334 en nu dus ook M336.  Deze zijn te vinden op onze website. De internationale versies zijn beschikbaar op de website van de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (UNECE). Vergelijkbare overeenkomsten voor het RID vind je op de website van de Intergouvernementele Organisatie voor het internationale spoorwegvervoer (OTIF).

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder