04-08-2014  Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen kunnen het vervoer van gevaarlijke stoffen voortaan eenvoudig voorbereiden met de ‘Dangerous Goods Support Portal’. De portal is een initiatief van Beurtvaartadres, EVO en TLN.

Praktisch hulpmiddel

De DGSPortal is een hulpmiddel voor de dagelijkse aansturing van inkopers, planners, laders of chauffeurs bij het voorbereiden van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De portal geeft inzicht in de juiste toepassing van de ADR-wetgeving en maakt complexe ADR-zaken inzichtelijk, zoals etikettering, verpakkingsinstructies, de juiste tekst op het vervoersdocument en het wel of niet toepassen van vrijstellingen.

Verrijken

Bedrijven blijken juist deze informatie over het vervoer van gevaarlijke stoffen veelvuldig op te zoeken in de ADR-apps die Beurtvaartadres eerder lanceerde. De DGSPortal is dan ook mede ontstaan vanuit de reacties op deze apps. Op de DGSPortal kunnen organisaties de ADR-gegevens verrijken met bedrijfseigen gegevens, zodat deze bedrijfsbreed duidelijk zijn. Dit stimuleert het correct hanteren van de regelgeving over het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Gebruiksvriendelijkheid

Ondanks de gebruiksvriendelijkheid van het systeem kan bedrijven de behoefte aanwezig zijn voor assistentie bij de optimale inrichting en het gebruik van de DGSPortal, zéker als er onvoldoende kennis van het ADR is. EVO helpt bedrijven bij het inrichten en optimaliseren van het gebruik van de DGSPortal in uw organisatie. EVO biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een eerste adviesbezoek van een veiligheidsadviseur aan een onderneming. Na het eventueel daaruit voortvloeiende adviestraject weten beheerder en gebruikers dit handige hulpmiddel optimaal en efficiënt te gebruiken. Lees hier meer over deze dienstverlening.

Bundeling van krachten

Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten namens de ondernemersverenigingen in de logistiek: EVO, TLN en het Binnenvaartbureau. De DGSPortal is voortgekomen uit een samenwerking met EVO en TLN, die hun veiligheidsexpertise en inhoudelijke kennis hiervoor beschikbaar stelden.

Van papier naar digitaal

Beurtvaartadres geeft niet alleen met de nieuwe DGSPortal gehoor aan de roep uit het bedrijfsleven om digitalisering van informatie. Beurtvaartadres werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van TransFollow voor de digitalisering van de papieren vrachtbrief, waar uiteindelijk de hele logistieke keten van moet gaan profiteren. Daarnaast blijft Beurtvaartadres ook voor specifieke branches of kennisgebieden digitale oplossingen bedenken.