04-07-2017  De nieuwe Renault Kangoo ZE wordt in oktober van dit jaar leverbaar in Nederland voor prijzen vanaf 21.040 euro. Dat heeft Renault bekend gemaakt tijdens de introductie van de elektrisch aangedreven bestelauto in Noord-Frankrijk.

Actieradius

De volledig elektrisch aangedreven Kangoo ZE zat al in het leveringsprogramma van Renault, maar de Franse fabrikant heeft werk gemaakt van de actieradius. Die is, door een nieuwe elektromotor in combinatie met een nieuw batterijpakket, toegenomen tot 270 kilometer, gemeten volgens de officiële NEDC-norm (New European Driving Cycle).

Zeer werkbaar

In de praktijk zal daar een kleine 200 kilometer van overblijven en dat zal voor de meeste Nederlandse ondernemers als zeer werkbaar klinken. “Bestelauto’s rijden in Nederland gemiddeld 18.000 kilometer per jaar, dus met 200 kilometer per dag kunnen de meeste gebruikers prima uit de voeten”, zegt Patrice Luscuere van Renault Nederland.

Prototype

De nieuwe Kangoo ZE komt er in drie versies: het standaard model (met 3,5 kubieke meter laadruimte), de Kangoo Maxi (met verlengde wielbasis en 4,6 kuub inhoud) en Maxi met vijf zitplaatsen (die ook geschikt is als taxi). Nieuw is dat het batterijpakket in de auto niet alleen kan worden gehuurd, maar ook kan worden gekocht. De prijs van 21.040 euro is voor de versie met gehuurde batterij, inclusief het accupakket kost de basisversie 27.565 euro (wat neerkomt op een meerprijs van 6.525 euro).

Diverse gedaanten

De Kangoo ZE is meteen leverbaar in diverse gedaanten, waaronder een kleine kiepauto (voor bijvoorbeeld gemeentewerken) en tal van andere opbouwmogelijkheden. Er werd ook een prototype getoond van een concurrent van de DHL Streetscooter: een distributievoertuig met een laadruimte van zes kubieke meter. 

Eén op de vier

Op dit moment rijden er in Nederland zo’n zevenhonderd Kangoo’s ZE (ZE staat voor Zero Emission, of te wel nul uitstoot). De verwachting van Renault is dat dat aantal met het nu gepresenteerde nieuwe model flink zal toenemen. Renault timmert sinds 2011 flink aan de weg met elektrische auto’s. “We hebben 120.000 volledig elektrische Renaults verkocht en zijn daarmee Europees marktleider. Eén op de vier elektrische auto’s is een Renault”, aldus een woordvoerster.