29-06-2016  Van 4 tot en met 8 juli 2016 verzamelt Maastricht Bereikbaar via Truckspotting gegevens over bedrijven die tijdens de spits gebruikmaken van de Noorderbrug en Kennedybrug. Met deze gegevens is het mogelijk de filedruk te verminderen in het centrum en op belangrijke verkeersknooppunten in de stad. Het opbouwen van de camera's start donderdag 30 juni.

Waar?

De registratie van het bestel- en vrachtverkeer vindt plaats van 4 tot en met 8 juli 2016 in de ochtend-  en avondspits op de volgende locaties: de Noorderbrug in westelijke richting en in oostelijke richting en de de Kennedybrug in westelijke richting en in oostelijke richting.

Geen kentekens

Maastricht Bereikbaar benadert alleen bedrijven die via belettering of reclame-uitingen op de voor- of zijkant van het voertuig herkenbaar zijn, er worden geen kentekens geregistreerd. Vanaf donderdag 30 juni start het opbouwen van de camera's op de genoemde locaties.  

Wat is Truckspotting?

Het principe van Truckspotting is simpel; een bedrijf maakt tijdens de spits opnames van langsrijdend verkeer en op basis van bedrijfsnamen en logo’s op voertuigen en aanhangers neemt  Maastricht Bereikbaar contact op met transporteurs en klanten om te kijken of het vervoer slimmer en efficiënter kan. Door bijvoorbeeld nieuwe afspraken te maken over levertijden en data rijdt die vrachtauto een volgende keer buiten de spits. Bedrijven die van 4 tot en met 8 juli regelmatig te zien zijn op de camera's, kunnen een telefoontje krijgen van Maastricht Bereikbaar met de vraag of zij medewerking willen verlenen aan of ideeën hebben over vermindering van het aantal spitsritten.

Waarom Truckspotting?

Maatregelen als Truckspotting zijn nodig nu de economie aantrekt en er steeds meer vrachtverkeer komt. Ook moet het binnensteden gaan ontlasten. Een andere belangrijke reden om de filedruk te verminderen in Maastricht, zijn de werken aan de Noorderbrug die later dit jaar van start gaan.