08-06-2015  Tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) zijn op de A15  spitsstroken aangebracht. Vanaf half maart is de spitsstrook tussen afrit 14 en 15 richting de Maasvlakte/Thomassentunnel getest en die proeven zijn goed uitgevallen. Begin deze week is de strook beschikbaar gekomen. 
De openstelling van de spitsstrook in tegengestelde richting staat gepland voor later deze zomer, dat wordt medio augustus 2015. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer. Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Verbreding A15

De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 kilometer extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

Meer informatie

Meer weten over de werkzaamheden voor de verbreding van de A15 en de hiervoor geplande afsluitingen en omleidingen? Kijk dan op www.vananaarbeter.nl of bel gratis met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002.