Brexit-tool helpt bij het maken van duidelijke afspraken met handelspartners

Leestijd 1 minuut

4-1-2021  Door brexit moet sinds 1 januari 2021 bij handel met het Verenigd Koninkrijk aangifte voor invoer en uitvoer worden gedaan. Omdat hiervoor veel informatie moet worden uitgewisseld, adviseert evofenedex hierover duidelijke afspraken te maken met jouw handelspartners. De Brexit-tool die wij ontwikkelden samen met Fenex-TLN en ACN kan hierbij behulpzaam zijn. Deze is speciaal gemaakt voor mkb-ondernemers die na de brexit hun werkzaamheden voor douane en logistiek willen uitbesteden.

Wie verantwoordelijk is voor het doen van de invoer- en uitvoeraangiftes, hangt af van de tussen klant en leverancier gemaakte afspraken in de leveringsvoorwaarden. Bedrijven die hiervoor zelf verantwoordelijk zijn, kunnen overwegen de aangifte uit te besteden aan een douaneagent of douane-expediteur. Bij het uitbesteden van douaneformaliteiten is een heldere opdracht nodig. Tijdens het doorlopen van de Brexit-tool worden deze afspraken en benodigde gegevens, zoals goederencode, EORI-nummer en vergunningen helder op een rij gezet.

Duidelijk overzicht

Na het invullen van de relevante vragen ontvang je een maatwerkoverzicht met de specifieke informatie die nodig is om de douaneformaliteiten en het transport uit te besteden. Dit duidelijke overzicht is handig als checklist bij het verstrekken van nieuwe opdrachten of kan gebruikt worden om offertes op te vragen bij diverse douane-expediteurs. De Brexit-tool is gratis beschikbaar voor alle bedrijven.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder