25-11-2016  Volkswagen wil met haar nieuwe Crafter het marktleiderschap overnemen van haar Duitse concurrent Mercedes. Vooralsnog maakt de Mercedes Sprinter de dienst uit in het segment grote, tot zeer grote bestelauto’s. “Met de nieuwe Crafter hebben we een potentiële koploper in handen in dit segment.”

Eerste rij-impressie

Dat zei Rinke van Keimpema, directeur Volkswagen Bedrijfswagens Nederland, recent tijdens de eerste rij-impressie met de nieuwe Crafter. “Het huidige model Crafter doet het altijd al goed, met een marktaandeel van 15 procent”, aldus Van Keimpema. “Met de nieuwe Crafter willen we marktleider worden. Dat is zonder meer haalbaar. Over termijnen laat ik mij echter niet uit. De tijd zal het leren. Al lijkt het me voor komend jaar nog wat veel gevraagd.” Vooralsnog maakt de Mercedes Sprinter de dienst uit in het segment grote, tot zeer grote bestelauto’s. 

Prijsgunstig

Volgens de directeur heeft de nieuwe Crafter een paar kenmerken ‘die hem nu extra aantrekkelijk maken’. “Het is een honderd procent VW-product, helemaal zelf ontwikkeld en geproduceerd. Ook denken we dat we de Crafter prijsgunstig in de markt kunnen zetten.” Zo is de nieuwe Crafter leverbaar vanaf €21.950,-. De levering start in maart 2017.   

Uitgebreid verslag

In EVO magazine nummer tien, die op 22 december verschijnt, staat een uitgebreid verslag van de eerste rij-impressie met de nieuwe Crafter.