Verruiming rij- en rusttijden ingetrokken en duidelijkere regels België

Leestijd: 2 minuten

03-06-2020  Nu verschillende landen hun coronamaatregelen versoepelen, worden de regels voor het wegtransport in sommige landen juist weer aangescherpt. Wij zetten dagelijks de wijzigingen op een rijtje.

Duitsland

Met ingang van 1 juni is de EU Verordening 561/2006 weer van kracht. De verruiming van de rij- en rusttijden is hiermee ingetrokken.

Verenigd Koninkrijk

Op 29 mei is door de Britse overheid besloten dat met ingang van 1 juni EU Verordening 561/2006 weer van kracht is. De verruiming van de rij- en rusttijden is hiermee ingetrokken.

België

Personenauto 
Het zakelijk vervoer met een personenauto is toegestaan. Bij controle zal dit zakelijk karakter moeten worden aangetoond door het meenemen van bijvoorbeeld een kopie arbeidscontract en eventuele verklaring van het bedrijf in België waar het bezoek zal plaatsvinden. Bij twee personen zal de passagier achterin moeten plaatsnemen.

Bestelauto
Met twee personen in een bestelauto is toegestaan mits de sociale afstand van anderhalve meter wordt gerespecteerd. Het aantal personen dat kan worden vervoerd, is afhankelijk van het type voertuig.
Een flexibel transparant scherm zorgt (volgens de Belgische regels) voor voldoende bescherming en de installatie daarvan is toegestaan in vervoersmiddelen. De fysieke bescherming is belangrijk, niet het materiaal waarmee dit gebeurt.

Denemarken

Denemarken heeft de controles aan de grens verlengd tot nadere berichtgeving.

Zakelijke reizigers die voor een zakelijk bezoek; vergadering, klantbezoek,etc in Denemarken moeten zijn, zullen bij binnenkomst dit zakelijk karakter moeten kunnen aantonen en dat hun aanwezigheid hierbij noodzakelijk is. Dit kan door verklaringen van de te bezoeken klant, uitnodigingen etc.

Vanaf 15 juni is het toeristenverkeer voor inwoners van Duitsland, Noorwegen en IJsland alleen weer mogelijk indien met kan aantonen dat men minimaal 6 overnachtingen buiten Kopenhagen verblijft. Ook deze maatregel geldt niet voor chauffeurs.
 

Laatste wegvervoermaatregelen direct in je mailbox

Deze wijzigingen publiceren wij voor leden ook in onze dagelijkse Nieuwsflits. Zo weet je meteen wat je kunt verwachten binnen Europa. Leden van evofenedex melden zich hier aan voor de Nieuwsflits. Niet-leden kunnen gebruikmaken van onze vervoersupdate die wekelijks wordt verzonden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder