Neem deel aan de duurzaam ondernemen webinars

Leestijd: 3 minuten

De Nederlandse politiek heeft in 2018 het doel vastgesteld om in 2030 bijna de helft (49%) minder broeikasgassen uit te stoten dan we in 1990 deden. Daarop volgt nog een  grote uitdaging: Nederland volledig circulair maken in 2050. De teller tikt verder door, het Nederlands bedrijfsleven moet de komende jaren aan de slag met duurzaamheid.

Duurzaamheidsonderzoek

Recent onderzoek van evofenedex onder mkb-bedrijven en grootbedrijven wijst uit dat 50% van de respondenten inmiddels stappen hebben gezet om CO2 te reduceren. Maar ook blijkt uit het onderzoek dat 70% van de respondenten aangeeft dat zij de informatie vanuit de overheid niet duidelijk vinden. Zelfs 93% van de bedrijven vindt dat hun bedrijfsvoering nog duurzamer kan. 

Webinars

Om bedrijven te helpen om met duurzaamheid aan de slag te gaan, organiseert evofenedex drie webinars die bedrijven op praktische wijze informeren over het verduurzamen van hun bedrijf in de komende jaren. De webinars vinden in januari en februari plaats onder de titel Duurzaam ondernemen van A tot Z.

“De webinars worden geleid door sprekers die zelf actief betrokken zijn in verduurzamingsprocessen. Bijvoorbeeld op het vlak van duurzaam transport, CO2-reductie in de keten maar ook met circulaire businessmodellen. Het doel is om deelnemers volledig op de hoogte te brengen van alles wat de komende jaren van hen verwacht wordt op het vlak van duurzaamheid.” deelt Mark van Geest, duurzaamheids-ledenadviseur bij evofenedex. “ In mijn dagelijks contact met de leden merk je dat de informatiebehoefte groot is. We krijgen steeds meer vragen over de nieuwe milieuzones, de zero-emissieszones in 2025 en andere vragen rondom duurzaamheidswetgeving. Maar veel bedrijven realiseren zich half nog niet de hoeveelheid werk die verzet moet worden.” 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich nu gratis inschrijven voor de webinars. Het eerste webinar start op 20 januari. Sprekers zijn o.a. Apex Toolgroup, BP en de Nyenrode Business Universiteit. Leden van evofenedex ontvangen na het volgen van de drie webinars en het beantwoorden van een aantal aanvullende vragen, een certificaat Duurzaam Ondernemen van evofenedex.