27-05-2014  Het is vanaf vandaag voor EVO-leden weer mogelijk om hun chauffeur(s) te nomineren voor het internationaal zeer gewaardeerde IRU-Erediploma.

Prestigieus

De IRU, gevestigd in Genève, is een organisatie in het wegtransport waarbij organisaties uit 73 landen zijn aangesloten. Het promoten van de verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel en één van de mogelijkheden daarvoor is de jaarlijkse toekenning van het prestigieuze IRU-Erediploma.

Vereisten chauffeur

Chauffeurs moeten aan een aantal strenge eisen tevoldoen om voor het diploma en bijbehorende speld in aanmerking te komen:

De genomineerde chauffeur moet, naar tevredenheid van de werkgever, de afgelopen 20 jaar als chauffeur actief zijn geweest, waarvan minstens 5 jaar in dienst van het aanvragende bedrijf. Ook moet de chauffeur minimaal 1 miljoen kilometers in het nationaal of internationaal transport hebben gereden en mag de afgelopen 20 jaar zelf geen omvangrijk verkeersongeluk hebben veroorzaakt. Hij mag de afgelopen 5 jaar ook geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer, of op het gebied van douane- of administratieve wet- en regelgeving.

Aanvrager moet EVO-lid zijn

Het bedrijf van de chauffeur moet zijn aangesloten bij EVO. Er is geen beperking in het aantal chauffeurs dat voor nominatie in aanmerking komt. Aanvraagformulieren zijn bij EVO op te vragen via p.teunisse@evo.nl en moeten vóór 1 augustus 2014 ingevuld worden ingediend.