Overheid en bedrijven werken samen aan Regioplan NZKG

Leestijd 1 minuut

29-06-2020  Bedrijven en overheden in het Noordzeekanaalgebied hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan plannen voor een energietransitie voor de industrie in dat gebied. Het Regioplan NZKG wordt tijdens een webinar op 1 juli gepresenteerd door gedeputeerde en tevens voorzitter van het industriecluster NZKG, Edward Stigter.

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de speerpunten van het plan en waarvoor het gebruikt gaat worden. Voor veel bedrijven zijn subsidieregelingen onmisbaar om hun projecten uit te voeren. Subsidie-experts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vertellen over de bestaande subsidieregelingen. Ook geven ze een doorkijk naar toekomstige subsidieregelingen. Tijdens het webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen of suggesties te doen. NZGK wil de digitale ontmoeting ook gebruiken om beleid en praktijk dichter bij elkaar te brengen, door bijvoorbeeld te horen waar ondernemers nu tegenaan lopen als het gaat om regelingen. Deze informatie wordt dan meegenomen in het overleg van de industrieclusters en in het overleg met het ministerie EZK inzake subsidieregelingen.

Naast Stigter is ook Gertjan Lankhorst, voorzitter van de landelijke industrieclusters namens het zogenaamde Koplopersoverleg, aanwezig. Hij gaat in op het doel van de regioplannen en het aanbieden van de plannen aan minister Wiebes.

Het webinar vindt plaats tussen 12.00  en 13.00 uur en aanmelden kan door contact op te nemen met Lonneke Graas via graasl@noordzeekanaalgebied.nl.

Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder