21-03-2016  Oekraïne blijft een interessante opkomende markt voor ondernemend Nederland. Ondanks de uitdagingen van een economie in ontwikkeling, moet het associatie- en handelsverdrag met de EU (DCFTA) het gemakkelijker maken om handel te drijven met Oekraïne.

Export- en importtarieven worden afgebouwd waardoor het goedkoper wordt om te exporteren naar Oekraïne. Oekraïne is met 45 miljoen inwoners een interessante afzetmarkt. Daarnaast heeft het land veel vruchtbare landbouwgrond, waar een aantal Nederlandse bedrijven al gebruik van maakt.

Marktontwikkeling

Het Nederlandse bedrijfsleven is aanwezig in de sectoren agrifood, tuinbouw, duurzame energie, water- en afvalmanagement, transport en logistiek en infrastructuur. Nederland kan een belangrijke rol spelen in de lokale marktontwikkeling door investeringen, kennis en technologische projecten in vrijwel alle sectoren.

Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), het Nederlands-Oekraïns Centrum voor Handelsbevordering (NOCH) en Fenedex organiseren op 30 maart de ‘Ontbijtsessie Oekraïne’ in Nootdorp. Tijdens de ontbijtsessie wordt de dagelijkse praktijk van het zaken doen in Oekraïne besproken. Wat zijn de uitdagingen en welke nieuwe kansen biedt het vrijhandelsverdrag? Ervaren investeerders en ondernemers lichten hun ondernemersvisie en verwachtingen op de Oekraïense markt toe.

De ontbijtsessie vindt plaats voorafgaand aan het Business Forum Nederland-Oekraïne dat wordt georganiseerd door RVO.