7 oktober 2011

Wekelijks aandacht voor HeftruckHelden-campagne bij RTL Transportwereld

Gezond Transport en EVO zetten heftruckveiligheid deze maand extra in de spotlights. Elke zaterdag en zondag in oktober besteedt het tv-programma RTL Transportwereld namelijk aandacht aan de inmiddels bekende HeftruckHelden-campagne. Per uitzending wordt steeds een ander item van heftruckveiligheid belicht. Gezond Transport en EVO willen met dit initiatief meer aandacht vragen voor veiligheid in magazijnen. Dat is hard nodig, want jaarlijks gebeuren er nog altijd ongeveer 1700 ongevallen met intern transportmiddelen. Daarbij gaat het in tweehonderd gevallen om zeer ernstige ongelukken en in vijf gevallen zelfs om een dodelijk ongeluk.

Uitzendingen RTL Transportwereld

In de uitzendingen van RTL Transportwereld worden de HeftruckHelden gevolgd tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Zij geven de kijkers adviezen voor veilig rijden op de heftruck. Ook lichten deskundigen aan de hand van Youtube-filmpjes met daarin verschillende heftruckongevallen toe wat er fout ging en hoe het ongeval voorkomen had kunnen worden. Daarnaast worden alle HeldenHelden van de Maand nogmaals gepresenteerd. De kijker kan door te stemmen bepalen wie van hen HeftruckHeld van het Jaar wordt. Op 5 november wordt bekend gemaakt wie de HeftruckHeld van het Jaar is geworden. De uitreiking van de titel  vindt plaats bij EVO tijdens het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT). De uitzendingen op RTL 7 zijn gepland op zondag 2, 9, 16 en 23 oktober om 17.00 uur. Ze worden herhaald op zaterdag 8 ,15 ,22 en 29 oktober, eveneens om 17.00 uur.

Roadshows

Naast de tv-uitzendingen bij RTL Transport heeft de HeftruckHelden campagne ook een aantal roadshows georganiseerd voor bedrijven. Deze roadshows bestaan uit een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid voor heftruckchauffeurs en hun teamleiders. Verder worden lunchgesprekken georganiseerd, waarbij gezamenlijk de vraagstukken rondom heftruckveiligheid worden besproken. Tot slot kunnen bedrijven contact zoeken met een veiligheidscoach.

Over de HeftruckHelden campagne

In samenwerking met de Arbeidsinspectie zijn Gezond Transport en EVO eind vorig jaar de driejarige HeftruckHelden-campagne gestart. Door het geven van voorlichting en handvatten voor meer veiligheid op de werkvloer willen de organisaties het veiligheidsbewustzijn van medewerkers die werken met heftrucks vergroten. Dit draagt bij aan het verminderen van het aantal ongevallen. Iedere maand wordt uit alle genomineerde heftruckchauffeurs een winnaar gekozen: de HeftruckHeld van de Maand.