Omgaan met de arbeidskrapte in 2018

Neem een voorsprong op jouw concurrent door effectief om te gaan met krapte op de arbeidsmarkt

27-11-2017 De (logistieke) arbeidsmarkt krimpt en dat zal voorlopig zo blijven. Dit komt onder andere door de economische groei en vergrijzing. In samenwerking met de Regioraden Zuidwest en Zuidoost organiseren wij op donderdag 25 januari de bijeenkomst “Effectief omgaan met krapte op de arbeidsmarkt”.

Het evenement vindt plaats bij De Mandemakers Groep in Waalwijk. Verschillende onderwerpen komen aan bod, die één ding gemeen hebben: arbeidsmarktkrapte. Douwe Gijpstra van Panteia onderzoeksbureau geeft inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, specifiek op het gebied van logistiek. Royal Flora Holland bevindt zich in een transitie richting de leidende wereldwijde digitale marktplaats voor bloemen en planten. Ze licht toe wat dit betekent voor het personeel. Royal Lemkes en haar HR-dienstverlener – Tempo Team – vertellen over hun klant-leverancier relatie die zich heeft ontwikkeld tot een (h)echte partnership.

Vervolgens kunnen de deelnemers een keuze maken uit één ronde tafelgesprek. Karsten Bulling, landelijk adviseur werkgeversdienstverlening bij UWV-WERKbedrijf, begeleidt de eerste workshop “Help, waar haal ik de mensen vandaan?”. Aan de tweede tafel gaat Floor Damen van Lexence Advocaten en Notarissen aan de slag met: “Arbeidsrecht en arbeidskrapte onlosmakelijk met elkaar verbonden”. Bij tafel drie gaan de deelnemers samen met Joost Christis interactief op zoek naar oplossingen binnen de mogelijkheden van de organisaties, om zo de arbeidskrapte het hoofd te kunnen bieden. En aan de vierde tafel leidt Francis Minnema de discussie rondom de thema’s: Vernieuwend, veilig werkgeverschap en de tijdelijke werknemer.

What’s in it for me?

Neem een voorsprong op jouw concurrent door inspiratie te putten uit ervaringen en good-practices. Je leert hoe je kan anticiperen op een toekomstgericht personeelsbeleid. Daarnaast krijg je goede, praktische adviezen bij jouw bedrijfscase.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder