25-04-2014  Er wordt hard gewerkt aan het kruispunt Groningerweg en Beijum-Noord, een deelproject van de totale aanpak van de Ring Oost Groningen. Dit heeft verkeersoverlast tot gevolg. Er komen grootschalige verkeersomleidingen, die voor een groot gedeelte over het bedrijventerrein het Witte Lam gaan, aan de noordoostzijde van Groningen.

Twee perioden

De werkzaamheden zijn in twee perioden verdeeld:

  • 25 april-11 mei: de aansluiting Eemshavenweg (komende vanaf de Eemshaven) richting Ring Oost is afgesloten, eveneens de aansluiting komende vanaf Ring Oost naar Ring Noord (richting Noordzeebrug). Na deze periode zijn deze aansluitingen weer open. Het verkeer wordt omgeleid.
  • 12 mei-najaar 2015: op de Ring Oost zijn de afslagen ter hoogte van het kruispunt met de Hornbach afgesloten. Afslaand verkeer richting Hornbach en/of Groningerweg is niet mogelijk. Doorgaand verkeer is wel mogelijk. Hornbach en het bedrijventerrein het Witte Lam blijven goed bereikbaar via een omleidingsroute.

Gedurende beide perioden worden er op de Eemshavenweg verkeerslichten geplaatst. Ook zijn er nieuwe op- en afritten. De omleidingen verlopen via het bedrijventerrein het Witte Lam.

Meer informatie

Achtergrondinformatie staat op www.ringgroningen.nl en in de folder Ring Groningen 2014.