02-03-2016  In het najaar van 2016 wordt gestart met de renovatie van de Buitenrustbruggen in Haarlem. Dit zal gevolgen hebben voor de transporteurs in de Haarlemse regio die gebruik maken van deze belangrijke verbinding. Dat zijn vooral bedrijven in Haarlem Zuidwest, Zandvoort en een deel van Heemstede en Bloemendaal. De renovatie is noodzakelijk omdat de huidige bruggen aan het einde van hun levensduur zijn.

De verbinding

De bruggen over het Spaarne maken onderdeel uit van de N205 en vormen de verbinding van Haarlem Zuidwest met de Schalkwijk en de A9 via de Schipholweg.

Overlast

De renovatie en voorbereiding zorgt voor overlast voor omwonenden, verkeersdeelnemers, schippers, reizigers en ondernemers in de omgeving. De bruggen vormen een belangrijke verbinding. Ze worden door veel transporteurs gebruikt op weg naar de A9 en de A5.

Informatie

Om belanghebbenden te informeren, is het Projectmanagementbureau Buitenrustbruggen reeds begonnen met het verstrekken van informatie. De regie over het project is in handen van dit bureau dat werkt in opdracht van de gemeente Haarlem. De uitvoering komt in handen van een nog te contracteren aannemer.

Website

Goede en tijdige informatie over het project is belangrijk en helpen de transporteurs om goed te plannen. Daarom is er nu al een website in de lucht en zijn er accounts op Facebook en Twitter.  Op de website staat een projectbeschrijving maar is ook het meest actuele nieuws te vinden. Zodra het duidelijk is wat de gevolgen zijn voor het weg- en waterverkeer zal op deze website de verkeersinformatie beschikbaar gesteld worden.

Nieuwsbrief

Heeft u belang bij of bent u gebruiker van de Buitenrustbruggen? Abonneer u dan op de e-mailnieuwsbrief via de website. Ook is het mogelijk om RSS-feeds te ontvangen. De belangrijkste nieuwsberichten bereiken u dan via uw mailbox.