Ondernemers betalen te veel voor hun brandstof(pas)

24-02-2014  De meeste ondernemers betalen te veel voor hun brandstof(pas). Dit blijkt uit analyses die EVO heeft uitgevoerd. De organisatie biedt brandstofhouders sinds december de mogelijkheid om hun huidige brandstofpas op kosten te vergelijken met de EVO-Brandstofpas. Zij kunnen hierdoor zien of en welke besparingsmogelijkheden er zijn.

Prijsverschil

In de afgelopen 2 maanden heeft EVO meer dan 100 aanvragen voor de analyse ontvangen. De omvang van het wagenpark van de aanvragers is zeer divers en varieert van 2 personenauto’s tot 30 bedrijfsauto’s.

Uit de analyse blijkt onder meer dat:

  • het gebruik van de EVO-Brandstofpas in 70 procent van de gevallen financieel voordeliger was
  • het grootste prijsverschil te zien is tussen de EVO-Brandstofpas en de zogeheten algemene kaarten, zoals de TravelCard, MKB Brandstofpas en Multi Tank Card
  • het prijsvoordeel van de EVO-Brandstofpas fluctueert van 50 euro t/m 3500 euro op jaarbasis

Analyse

De brandstofpasanalyse wordt uitgevoerd op basis van de factuurgegevens over de (diesel/benzine)prijs per liter en het verbruik gedurende de periode van de eerder aangeleverde factuur. Er is ook een globale vergelijking van de andere kosten die zijn gekoppeld aan een brandstofpas, zoals een eventuele borg en maandelijkse paskosten. Na ontvangst van de factuurgegevens ontvangen aanvragers binnen 5 werkdagen een overzicht van de verbruikskosten van de EVO-Brandstofpas in vergelijking met de huidige kosten. Zo kunnen pashouders beoordelen of de EVO-Brandstofpas ook voor hun bedrijf toegevoegde waarde biedt.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder